Tuesday, January 25, 2011

What Do Little Blisters In The Throat Mean

journalist in the snow

writing about beer, wine, spirits and restaurants is just happen to live some kind of adventure. The maximum is the thrill of blowing nell'alcoltest, resist-year-old liter steins in interviews to German brewers, to avoid falling asleep on the counter of some London pub or sipping brave the early morning and a Rochefort 10. But last Friday, January 21, I took the train from Milan, I got to Bologna, I got in the car, I'm down to Fossombrone (Pesaro Urbino), I recovered in a second car to arrive at that of finally Apecchio , a village of little more than two thousand inhabitants, but with two breweries : Amarcord Collesi and seals. I was there for the second, Collesi seals, and this is the scene in front of me ...

Blizzard Marche-

Fifty inches of soft snow and a wind that lifted the right to slam in my face. A scene at the White Fang, or appunto, da Sergente nella neve (entrambi romanzi della mia adolescenza), tuttavia uno scenario fantastico, suggestivo (leggermente rischioso solo nello scendere i gradini). Ma uno scenario che i soci di Tenute Collesi possono ammirare (beati loro) tutti i giorni dalla grande vetrata panoramica. All'interno si trova l'impianto di produzione dal quale nascono, a tutt'oggi, le sei birre firmate Tenute Collesi e distribuite in Italia dalla D&C , azienda storica nel settore e di comprovata abilità.
La gamma di Tenute Collesi
Giuseppe Collesi e Roberto Bini sono i due soci che hanno dato vita al birrificio. Come spesso accade l'unione di passione e competenza commerciale permette loro di ottenere buoni risultati ma, visto che l'arroganza intellettuale non abita evidentemente ad Apecchio, a progettare le loro birre hanno chiamato un tecnico belga, quel Marc Knops che lavora da Achel e che è stato definito da Roger Protz "peripatetic brewer" . Il risultato sono delle birre molto equilibrate, di facile approccio, eleganti e non troppo caratterizzate. Così, insomma, come le avevano pensate Collesi e Bini che puntano dritti alla ristorazione, alle gastronomie gourmet, ai winebar. Tra tutte ho trovato molto interessante la Ego, una chiara da 6% vol con aromi delicati, floreali e un finale nice dry, and Ubi, amber (called Red) 8 vol% which suggests the caramel, biscuit tones, a hint of rhubarb, remaining always drinkable. Also recently did the Triple Malt, a clear 9% vol, which sees the light every year on July 4 (the anniversary of the brewery) and a limited number over four thousand bottles. Interesting then, but at least for me to deepen, the supply of malt Seals Collesi solved relying on Cobi , Ancona, which produces a malting barley malt for beer. A signal, not too screaming to tell the truth than other situations, perhaps even in this field something is moving ...

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